Close

Razmišljate o internacionalizaciji? Vidite priložnost na tujih trgih?

Razmišljate o internacionalizaciji? Vidite priložnost na tujih trgih?

 • Potem vas vabimo, da si ogledate portal Izvozno okno, kjer boste našli uporabne informacije o  izvoznih trgih (o državah, izvozu, carinah, standardih, sejmih, poslovnih priložnostih, razpisih in še o marsičem)
 • Ne prezrite kažipota po globalnem trgu, kjer se stikajo povpraševanja in ponudba na globalnem nivoju.

Poslovno sodelovanje B2B – borza! Izkoristite priložnost za vzpostavitev kontaktov s partnerji.

Inovacijsko orodje IMP3rove (članek? – kje so npr. takšne stvari? )

Vprašalnik IMP3rove je Evropska komisija na Innova konferenci v Lyonu izbrala kot najboljše inovacijsko orodje – “Best Innovation Tool 2008″. Nagrado je dobil zaradi pozitivnega vpliva na MSP in dodane vrednosti za celoten evropski prostor. Najbolj zanimiva značilnost orodja IMP3rove je, da omogoča podjetjem, da primerjajo svojo inovacijsko sposobnost s svojimi konkurenti znotraj istega sektorja v različnih državah ali pa znotraj ene države v različnih sektorjih.

Kako lahko podjetja hitreje rastejo z učinkovitim inovacijskim vodenjem?

V današnjem poslovnem svetu postaja vedno bolj pomembno, da podjetja razvijajo inovacije, kajti vodenje politike inovacij v praksi pomeni velik izziv. Dobre inovacije so najpomembnejša gonilna sila v podjetjih v boju za preživetje v konkurenčnem okolju.

Izkoristite priložnost in preizkusite integrirani pristop, ki se razvija v okviru projekta IMP3rove in ga vodi svetovalna hiša A. T. Kearney iz Nemčije. Pri njem sodelujejo vodilni evropski strokovnjaki na področju inovacijskega vodenja iz osmih držav. Projekt je financiran s strani Evropske komisije.

IMP3rove uporablja integriran pristop, ki združuje vsestransko online platformo in individualni svetovalni proces usposobljenega IMP3rove strokovnjaka. Vodenje inovacij je ključnega pomena za poslovno uspešnost malih in srednjih podjetij. Projekt je razvil praktično metodologijo, ki kaže na možnosti ustreznega vodenja na naslednjih področjih:

 • kako izboljšati konkurenčne prednosti podjetja na področju inovacij;
 • kako oblikovati inovativno strategijo, ki je povezana s poslovno strategijo;
 • kako ustrezno organizirati strukturo in kulturo inovacij;
 • kako pospešiti proces življenjskih ciklusov produktov in storitev;
 • kako učinkovito izboljšati poslovne rezultate, učinkovito voditi razpoložljive vire in uporabiti praktična orodja za hitrejši prenos inovacij na trg.

Podjetja lahko pridobijo od IMP3rove analize naslednje:

 • Ključne rezultate iz samoocenjevalnega orodja glede izvajanja inovacij.
 • Analizo obstoječega pristopa k inovacijskemu vodenju.
 • Inovacijsko vodenje po A.T. Kearney-jevi hiši inovacij.
 • Priporočila, akcijski plan in predlagana merila in metode pri realizaciji optimalnih poslovnih rezultatov.
 • Prioritete po dimenzijah in analiza specifičnih področij.

IMP3rove je integrirana evropska platforma za inovacijsko vodenje, ki podpira mala in srednja podjetja za doseganje poslovnih uspehov na podlagi njihovih inovativnih idej. Več informacij o holističnem orodju je dosegljivih na spletni strani.