Close

Delavnica »Obnovitveni tečaj higiene živil in HACCP«

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in vabimo na delavnico »Obnovitveni tečaj higiene živil in HACCP, ki bo potekala v v torek, 5. marca 2019, ob 13. uri, v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, Cesta krških žrtev 67, Krško.

Delavnica je namenjena gostincem in živilcem in vsem, ki prihajate v stik z živili in ste se dolžni stalno usposabljat in izobraževati iz tega področja. Udeleženci boste prejeli potrdilo o udeležbi, katero vam bo služilo kot dokazilo o rednem izpopolnjevanju iz področja higiene živil, ki je z namenom zagotavljanja varnosti in neoporečnosti hrane eden pomembnejših segmentov varne priprave hrane in živil.

Vsebina:

  1. Ponovitev vsebin DHD – dobre higienske prakse (sistem kakovosti v gostinstvu in živilstvu, kot so standardi, izračuni hranilne vrednosti, alergeni…; higiena živil po sistemu HACCP; novosti na področju higiene živil, itd.)
  2. Ponovitev standardov osnovnega pravila higiene živil – umivanje rok in mikrobiološki dejavniki tveganja
  3. Dobra proizvodna praksa (DPP) in vključevanje validacije in verifikacije v DPP
  4. Vprašanja in odgovori

Predavatelj: doc. dr. Sergej Gričar.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili. Prijave sprejemamo v pisarni Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, na telefonu 07 4925343, 4901220 ali na e-naslov: janja.starc@ozs.si – do 28.02.2019 oz. do zapolnitve prostih mest. Pohitite s prijavami.

 Vljudno vabljeni in dobrodošli!