Finančna uprava RS po novem omogoča plačevanje vseh prispevkov za socialno varnost z enim plačilom. To pomeni, da bo zavezancem plačevanje obveznosti poenostavljeno, predvsem bo cenejše, saj se bodo zmanjšali stroški provizije bankam.

Namesto štirih položnic za štiri različne prispevke za socialno varnost bo lahko zavezanec na mesec plačal le z enim e-računom. Akontacijo dohodnine pa bo moral še vedno poravnati z ločenim plačilnim nalogom, saj ta obveznost ne zapade v plačilo istočasno kot prispevki za socialno varnost.

Zavezanec se lahko odloči za poenostavitev plačevanja preko svoje spletne banke. V tem primeru se mora pri svoji spletni banki prijaviti na prejem e-računa. FURS bo takšnemu zavezancu na podlagi obračuna prispevkov pripravil t.i. zbirni plačilni nalog, ki ga bo poslal zavezancu direktno v spletno banko v obliki e-računa. Zavezanec bo na podlagi predizpolnjenega e-računa neposredno poravnal znesek mesečne obveznosti.

Zavezanci že lahko v svojih bankah začnejo s postopki registracije za prejemnika e-računa. Prve e-račune bo FURS izdal po 15. juniju, ko se izteče rok za predložitev obračunov prispevkov za socialno varnost za maj 2019.

Imate vprašanje?

Pokličite nas!

    07/ 490 22 2