24.01.2024

Omogočeno je plačevanje davkov preko sistema eDavki s pomočjo Flika. Plačilo s Flikom omogočajo vse slovenske banke (razen trenutno Sparkasse, ki še pripravlja podporo), kar zagotavlja široko dostopnost in uporabnost storitve za vse davčne zavezance.

Prednosti plačevanja s Flikom preko eDavkov:

  • takojšna izvedba plačila: Flik omogoča takojšnje izvajanje plačil, kar pripomore k nemotenemu poteku postopkov;
  • enostavna uporaba: plačevanje davkov s Flikom preko eDavkov je izjemno enostavno. Z le nekaj kliki v eDavkih lahko zavezanci hitro in brez težav izvedejo plačilo svojih obveznosti brez izpolnjevanja plačilnega naloga;
  • uporabniku prijazno: z enim plačilom se lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune.

Kako uporabniki Flika izvršijo plačilo iz eDavkov?

  • Na vpogledu eKarticaO določite obveznosti, ki jih želite plačati in izberite možnost »Pripravi plačilna navodila za označene«. Plačilna navodila se lahko pripravijo tudi iz menija “Prejeti dokumenti”, kar pomeni, da se lahko plačilo izvede tudi takoj ob vročitvi odločbe. Uporabnikom mobilne aplikacije eDavki pa je ta storitev na voljo tudi v “Koledarju” in obvestilu, ki ga zavezanec prejme kot opomnik tri dni pred iztekom roka za plačilo svoje obveznosti.
  • Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil izberite možnost “ePlačilo” in nato način plačila Flik.
  • Vnesite svojo telefonsko številko ali elektronski naslov in potrdite plačilo.

Postopek plačevanja davkov s Flikom preko eDavkov je predstavljen tudi v kratkem filmu – https://www.youtube.com/shorts/5m4-W2Q2U1Q.

Imate vprašanje?

Pokličite nas!

    07/ 490 22 2