Jeseni se obeta vrsta dogodkov, v okviru katerih lahko podjetniki in podjetja navežete nove poslovne stike ter povečate možnosti za poslovanje na tujih trgih. Dogodke organizira javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s partnerji.

Na SPAR-ove prodajne police

Oktobra bo potekal Dan slovenskih dobaviteljev v trgovinski verigi SPAR v Salzburgu, na katerem lahko slovenska podjetja SPAR-ovim nabavnikom predstavite svoje izdelke s področij živil, kozmetike, drogerije in čistilnih sredstev oz. pripomočkov. Pri izbiri slovenskih podjetij, ki se bodo predstavila, imajo pomembno vlogo inovativnost, regionalna (lokalna) drugačnost, novost in prepoznavnost izdelkov. Na dogodek se lahko prijavite najpozneje do 31. 7. 2019.

Srečanje z nabavniki nemških podjetij

Podjetja iz strojnega, avtomobilskega, elektrotehničnega in kovinskopredelovalnega sektorja ste vabljena k udeležbi na 54. BME kongresno-sejemski prireditvi, ki bo od 13. do 15. 11. 2019 v Berlinu. Na dogodku se boste podjetja lahko predstavila na skupinski stojnici in imela odlično priložnost za navezovanje novih poslovnih stikov, saj bodo za vsako izbrano slovensko podjetje organizirana individualna B2B-srečanja s potencialnimi nemškimi poslovnimi partnerji. BME je nemško zvezno združenje za menedžment dobavnih verig, nabavo in logistiko, dogodka pa se vsako leto udeleži okoli 2000 odločevalcev nakupnih procesov iz nemških podjetij, kot so Bosch Rexroth AG, RWE Power AG, Mahle Behr GmbH, SEG Automotive GmbH, Siemens AG in Thyssenkrupp AG. Na dogodek se lahko prijavite najpozneje do 15. 9. 2019.

Predstavite se na sejmih v tujini

Do 20. 9. 2019 lahko podjetja posredujete interes za mednarodne sejme v tujini, na katerih bi se želeli v letu 2020 predstaviti v okviru skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva. Na podlagi interesa bo SPIRIT Slovenija oblikoval program sejmov, na katerih bo v prihodnjem letu  organiziral skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva. Agencija podjetjem krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpisa razstavljavcev v sejemski katalog.

Na SEE MEET po nove poslovne stike

SEE MEET Slovenia, ki bo 16. in 17. 10. 2019 v Mariboru, je mednarodni forum, ki ponuja edinstveno platformo za povezovanje slovenskih in tujih podjetij iz različnih panog, s poudarkom na področjih digitalizacije, industrijskih procesov, predelovalne industrije in energetske učinkovitosti. V sklopu dogodka bo za posamezno slovensko podjetje organiziranih do 15 sestankov s tujimi podjetji, ki ponujajo hitro in učinkovito prepoznavanje interesa za poslovno sodelovanje na mednarodnih trgih. Na dogodek se lahko prijavite najpozneje do 22. 9. 2019.

Pripravite se na poslovanje na nemško govorečih trgih

Slovenska izvozno naravnana mala in srednja podjetja, ki želite svoje izvozne menedžerje usposobiti za prodajo na nemško govorečih trgih Avstrije, Nemčije in Švice, vabimo k prijavi v izobraževalni program Fit for Export, ki se začne konec avgusta. Udeleženci programa boste razvili strategijo prodaje izdelkov in storitev na nemško govorečih trgih regije DACH, se naučili novih predstavitvenih tehnik in se pripravili na sejemski nastop. V program se lahko prijavite do 26. 7. 2019 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

Sofinanciranje krepitve trženja blagovnih znamk

SPIRIT Slovenija je objavil razpis za krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek »showroomov«. Namen javnega razpisa je podpreti podjetja, ki želijo krepiti trženje svojih blagovnih znamk na tujih trgih ter tako dosegati višjo dodano vrednost in konkurenčno prednost tako pri pozicioniranju končnih izdelkov na tujem trgu kakor tudi pri vključevanju v globalne verige vrednosti na različnih ravneh. Predvideni so štirje roki za oddajo vlog, in sicer: 30. 9. 2019, 30. 9. 2020, 30. 9. 2021 in 30. 9. 2022.

Vir in informacije: www.izvoznookno.si/aktualno

Imate vprašanje?

Pokličite nas!

    07/ 490 22 2