Ste lokalni skupnosti dobra družba?

Iščemo lokalnim skupnostim prijazna podjetja

Opis projekta

S projektom Dobra družba želimo zgraditi mostove med dvema skupinama akterjev, ki sta ključnega pomena za družbeni razvoj: podjetnikov in podjetij na eni strani ter občinam na drugi.

Zato želimo najti in širiti primere dobrih praks: v prvi fazi podjetja, ki na zanimiv način prispevajo k razvoju širše skupnosti na lokalni ravni in – v nadaljevanju pa tudi občine, ki so posebej prijazne do podjetnikov in investitorjev.

RAZPIS ZA PODJETJA

Dobra družba 2020

Iščemo lokalnim skupnostim prijazna podjetja.

K sodelovanju vabimo vsa podjetja, ki spodbujajo razvoj na lokalni ravni na različnih področjih.

Za prijavo na razpis nam pošljite kratek opis dejavnosti, s katero prispevate za skupno dobro in za boljše življenje na lokalni ravni. Ta dejavnost lahko meri na eno ali na več občin, oziroma lokalnih skupnosti.

Vsebinskih omejitev ni: družbeno koristne aktivnosti so lahko s področja razvoja infrastrukture, varstva okolja, varnosti, sociale, kulture, športa, znanosti, skrbi za posamezne skupine – otroke, starejše, socialno šibke…

Posebej pa nas zanimajo primeri, ki izstopajo z izvirnostjo, svežino in inovativnostjo.

Prijavijo se lahko vsa podjetja, ki delujejo na območju Republike Slovenije ne glede na velikost ali dejavnost. Zanimajo nas tako velike korporativne akcije kot tudi manjše, a izvirne in učinkovite geste manjših podjetnikov.

Kaj potrebujemo?

Kratek opis dejavnosti: zadošča nekaj vrstic, a če je možno, dodajte povezavo (link) na dodatne informacije. Opis naj vsebuje informacijo o tem, na kateri kraj je dejavnost merila. Zaželeno je tudi, da na kratko opišete kakšne konkretne rezultate je vaša akcija dosegla.

Med prijavljenimi predlogi bo žirija, sestavljena iz predstavnikov stroke, gospodarstva in občin, izbrala najboljšega.

Plaketo Dobra družba 2020 bomo podelili na konferenci Zlati kamen 2020, osrednji slovenski prireditvi, namenjeni razvoju na lokalni ravni, ki bo februarja v Ljubljani*.

Kdo smo organizatorji?

SBC Klub slovenskih podjetnikov je nastal leta 2014 in združuje več kot 200 podjetnikov, ki poslujejo nadpovprečno uspešno in so do poslovnih rezultatov prišli z lastno idejo ali kot nasledniki družinskih podjetij in z lastnim trudom. Ta skupina podjetij ima 18 % višjo dodano vrednost od povprečja v slovenskem gospodarstvu, v zadnjih 6 letih pa so podjetja iz skupine prodajo povečala za 62 %, število zaposlenih pa za 43 %.

S podporo projektu »Dobra družba« SBC Klub slovenskih podjetnikov sledi svoji viziji, da z zgledom poštenega podjetništva spreminja dogajanje v slovenski družbi.

Soorganizatorja razpisa sta Zlati kamen in SBC Klub slovenskih podjetnikov.

Zlati kamen je vodilni projekt za spremljanje in spodbujanje razvoja na lokalni ravni v Sloveniji in je skupno delo dveh podjetij, Planeta GV in SBR.

*točno lokacijo in datum slavnostne podelitve bomo objavili naknadno.

Vaše prijave sprejemajo na e-naslov: anita@planetgv.si

Imate vprašanje?

Pokličite nas!

    07/ 490 22 2