Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi gradivo z delavnice.

ZARADI VELIKEGA ŠTEVILA ŽE POTRJENIH PRIJAV, SO Z DANAŠNJIM DNEM (10.11.2021) PRIJAVE ZAKLJUČENE!!!

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje – CPT Krško in izvajalca OOZ Sevnica vas vljudno vabimo na brezplačno spletno usposabljanje

Ali poznam vpliv DDV na poslovanje ?
DDV PRAVILA NA PRAKTIČNIH PRIMERIH

Spletno usposabljanje (webinar) bo potekalo

v ponedeljek, 22. in torek, 23. november 2021, od 9.00 do 12.45.

Obračunani DDV lahko bistveno vpliva na poslovanje. Osnove DDV bi zato morali poznati vsi, ki sklepajo posle za pravne osebe in zasebnike. Napačno razumevanje osnovnih pravil obračunavanja DDV lahko precej vpliva na uspešnost podjetja, saj se stroški mimogrede povečajo. Čeprav je večina gospodarskih subjektov vključenih v sistem DDV, njegove zakonitosti praviloma poznajo le njihovi računovodje. Površno poznavanje in napačna tolmačenja tega davka povzročijo, da so mnogi posli že od začetka vodeni narobe, saj jih sklepajo posamezniki, ki ne poznajo zakonitosti in pravil DDV in praviloma pričakujejo, da bodo nastale nepravilnosti »uredili računovodje«.
Če pa ste se z DDV šele začeli srečevati ali to področje že poznate v okviru vašega dela, a pravil dobro ne poznate, je zelo pomembno, da se pravilno naučite kako delujejo. Le tako boste lahko sami uspešno reševali dejanske zagate, s katerimi se boste morali svojem delu. Informacije od izkušene DDV svetovalke so lahko vaša dobra naložba !

PROGRAM USPOSABLJANJA:

 1. DDV osnove (opredelitev transakcije, identifikacija za DDV, prave in neprave oprostitve, račun, plačnik davka)
 2. Obveznost za obračun DDV, davčna osnova in davčna stopnja
 3. Dobave blaga v Sloveniji in znotraj EU
 4. Uvoz in izvoz blaga
 5. Kraj obdavčitve pri storitvah
 6. Poslovanje z nepremičninami (prodaja, najem, storitve na nepremičninah)
 7. Obrnjena davčna obveznost in prevalitev davčne obveznosti
 8. Odbitek DDV in popravek odbitka, odbitni delež in ločene evidence
 9. Posebne ureditve (rabljeno blago, potovalne agencije, elektronske storitve)
 10. Obdavčitev prevoznih sredstev
 11. Plačana realizacija
 12. Davčno obdobje in davčne evidence
 13. Novosti in kaj se pripravlja v prihodnje

PREDAVATELJICA: Jasmina Malnar Molek ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v finančni organizaciji in družinskem podjetju. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih 3 letih je izvedla več kot 100 predavanj s področja računovodstva in davčne zakonodaje.

Usposabljanje je namenjeno malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom in je za udeležence brezplačno.
Potekalo bo spletno, v dveh delih, 22. in 23.11.2021, vsakič s pričetkom ob 9. uri pa do 12.45 ure.

PRIJAVE: Delavnica bo izvedena v spletni obliki, zato je OBVEZNA vaša elektronska prijava preko e-pošte na naslov  anita.pecnik@ozs.sikarmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si. V njej navedite – ime in priimek udeleženca/slušatelja, – naziv vaše firme in – vaše kontakte (mail, gsm). Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 11.11.2021.

Po prijavi boste prijavljeni na vaš e naslov prejeli povezavo (link), preko katere se boste pridružili v spletno usposabljanje ter kratka navodila za prijavo in sodelovanje. Da sodelujte kot poslušalec je enostavno. Potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Prijazno vabljeni k prijavi !

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

Povejte še prijateljem!

Go to Top