Loading Events

28.9.2021

NE PREZRITE – na voljo je tudi  gradivo z delavnice.

16.9.2021

Zaradi velikega zanimanja prijava na delavnico žal ni več mogoča. Tudi v prihodnje bomo organizirali aktualna izobraževanja, zato vas vabimo, da spremljate našo spletno stran z dogodki.

Spoštovani, v okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in vabimo na delavnico

»Povračilo stroškov prevoza na delo – davčni in delovnopravni vidik in cepljenje in testiranje zaposlenih«,

ki bo potekala v virtualni (spletni) obliki
v ponedeljek, 27. septembra 2021, ob 9. uri.

V zasebnem sektorju septembra 2021 začnejo veljati spremembe uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Pri povračilu stroška prevoza na delo in z njega je najprej pomembna delovnopravna obravnava, šele nato ji sledi davčna. Zato mora delodajalec najprej vedeti, kakšno višino povračila mora delavcu izplačati, šele nato mora preveriti, kakšna je njegova davčna obravnava in ne obratno. Vse več je vprašanj tudi glede tega, kakšne podatke lahko delodajalec zbira od delavcev glede cepljenja, testiranja ali rizičnih stikov in kakšne možnosti ima v primeru, da se delavci ne želijo testirat.

Vsebina:

 • Katere spremembe uredba prinaša in od kdaj dalje veljajo?
 • Ali se zaradi spremembe spreminja tudi delovnopravna ureditev povračila prevoza na delo in z njega?
 • Koliko je sedaj največji neobdavčen in »neoprispevčen« znesek povračila?
 • Kaj pomeni 140 € ?
 • Kdaj lahko delodajalec delavcu neobdavčeno povrne strošek mesečne vozovnice?
 • Kako lahko delodajalec spremeni višino povračila po kilometrini, če ga zavezuje kolektivna pogodba ali interni akt?
 • Ali lahko delodajalec interni akt spremeni in ga prilagodi uredbi?
 • Ali se lahko delodajalec odloči, da bo zaradi spremembe uredbe vsem delavcem povrnil strošek izračunan iz kilometrine, čeprav imajo delavci možnost javnega prevoza?
 • Kakšne podatke lahko delodajalec zahteva od delavcev glede cepljenja, testiranja in rizičnih stikov?
 • Kakšne delovnopravne postopke lahko delodajalec vodi, če se zaposleni ne želi testirat?
 • Odgovori na vprašanja

Udeleženci prejmete gradivo v e-obliki.

Predavateljica: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili, prvenstveno je namenjena MSP-jem. Delavnica bo izvedena v virtualni obliki, zato prosimo udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi preko e-pošte, ki jo pošljete na naslov: janja.starc@ozs.si, karmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si.

Vsi prijavljeni boste po e-pošti prejeli link – povezavo na spletno delavnico preko katere se boste delavnici priključili (pridružili), navodila za sodelovanje in udeležbo na delavnici in gradivo. Sodelovanje na delavnici, kot poslušalec je enostavno za to potrebujete le računalnik z zvočniki in internetno povezavo.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Center za podjetništvo in turizem Krško

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top