Loading Events

OGLEJTE SI NEKAJ UTRINKOV S PODJETNIŠKEGA DNEVA ! 

V okviru SPOT svetovanje Posavje in mentoriranje organiziramo in vabimo na zanimiva izobraževanja in okroglo mizo s priznanimi predavatelji in uspešnimi podjetniki.  Tako izobraževanje kot okrogla miza je namenjeno tako mladim kot potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem.

Program: 

Predavanja | Sejna soba Podjetniški inkubator Krško

Od ideje do prve prodaje | 9.00 – 10.30 | dr. Blaž Zupan | predavanje

Predavanje z naslovom “Od ideje do prve prodaje” je namenjeno vsem, ki se začenjajo spopadati z izzivi podjetništva. V predavanju bodo predstavljene ključne faze, skozi katere mora iti vsak podjetnik, da bi uspešno uresničil svojo idejo in dosegel prvo prodajo. Osredotočili se bomo na razvoj izdelka ali storitve ter vzpostavljanje odnosov znotraj podjetniške ekipe. Predstavljene bodo tudi najpogostejše napake, ki jih naredijo podjetniki na poti do prve prodaje, in kako se jim lahko izognemo.

Dr. Blaž Zupan je docent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, podjetniški trener in serijski podjetnik. Posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Je tudi ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini, iz nekaterih je tudi uspešno izstopil s prodajo deleža. Je tudi investitor in mentor številnim startup podjetjem ter predavatelj in svetovalec velikim, malim podjetjem in potencialnim podjetnikom.

Od prve prodaje do uspešnega podjetja |10.45 – 12.15 | dr. Rok Stritar | predavanje

V predavanju bodo predstavljene ključne strategije, ki jih podjetnik potrebuje za razvoj svojega podjetja in doseganje poslovnih ciljev. Osredotočili se bomo na optimizacijo poslovnih procesov, vodenje ekipe in pridobivanje strank. Predstavljene bodo tudi najpogostejše pasti, ki se pojavijo pri rasti in razvoju podjetja. Izkušen predavatelj bo z udeleženci delil praktične primere, da jim pomaga pri doseganju njihovega polnega potenciala in rasti podjetja.

Dr. Rok Stritar v svojem profesionalnem življenju deluje na treh področjih: (1) vodi izobraževanja, svetuje in mentorira podjetnike v različnih fazah razvoja, kar je nadaljevanje njegove 12 letne pedagoško raziskovalne zaposlitve na Ekonomski fakulteti, (2) načrtuje, vodi in izvaja svetovalne projekte za večje poslovne sisteme na področju povečevanja učinkovitosti proizvodnje, logistike, IT-ja, notranjih procesov, HRM ter razvoju in izboljšavi proizvodov in storitev in (3) deluje kot član vodstvene ekipe v lastnem podjetju Kibuba d. o. o. , ki upravlja verigo specializiranih trgovin v treh državah.

Okrogla miza| Sejna soba Podjetniški inkubator Krško

Največje napake v podjetništvu | 12.30 – 14.00 | dr. Blaž Zupan, dr. Rok Stritar, Iztok Franko, Janko Sotošek, Nino Žičkar  | okrogla miza

Moderatorka: Klara Kukovičič

Dejstvo, da se na napakah učimo, kot pravi star slovenski pregovor, velja tudi v podjetništvu. Pri ustanavljanju ter pri začetnem vodenju podjetja se pojavljajo številne napake. Na okrogli mizi se bomo pogovarjali o najpogostejših podjetniških napakah, o napakah naših sogovornikov in o nasvetih, da do njih ne pride.

Sodelujoči:

Iztok Franko je že od majhnih nog izkazoval interes nad avtomobili in vse povezano okoli njih. V njemu je tlela  želja po dirkanju, ustanovil je prvo avto-moto društvo pri 16 letih, pričel delati na takratnem dirkališču Mobikrog – Cerklje ob Krki, kjer je spoznal ljudi, ki so mu omogočili vstop v avto industrijo.

Kot študent je odprl prvi s.p. Pesakrompir Steber 1, pričel delati kot projektni vodja na Over.Net portalih. Zaključil je višjo šolo organizacije  socialnih mrež leta 2013 z naslovom  “Osamosvajanje mladih s pomočjo naselja Pesakrompir”. Diplomska naloga je požela zanimanje slovenske javnosti in bila predstavljena v vseh večjih slovenskih medijih. Z 2013 je pričel iskanje novih izzivov, se preselil v Združene arabske emirate in v Dubaju na noge postavil marketinški oddelek v podjetju RAMY Trading Co. LLC. Vmes se je v Sloveniji poizkusil tudi v start-up podjetjih. Uspel s projektom Let’s Race – ko je v enem mesecu sestavil in financiral z marketinško idejo dirkalnega Renault Twinga. S slednjim je
kasneje s svojo dirkalno ekipo postal prvak v 4-urnih vztrajnostnih dirkah. Med bivanjem v tujini je tudi tekmoval v kartingu. Med drugim nastopil na 24-urni karting dirki v Dubaju, kjer so bili med konkurenti tudi vozniki kot je 2-kratni svetovni F1 prvak Fernando Alonso.

S koncem 2019 se je vrnil v Slovenijo in se posvetil razvoju lastnega podjetja Pesakrompir s katerim razvija poslovne modele za stranke, znamčenje in marketing. V Sloveniji je eno takšnih podjetij MuvLi – podjetje, ki v Posavju skrbi za prevoze na letališča, prenočišča in najeme vozil.

 

Janko Sotošek je ustanovitelj in direktor podjetij Office 42 d.o.o. in SOTI-LIGHT d.o.o.
•gradbeni tehnik in dipl. inženir tehnologije prometa
•direktor in odgovoren za inženirski del razvoja, tehnične rešitve, prodaja  ključnim partnerjem in dogovori z dobavitelji, nadzor nad financami in zaposlenimi
•strokovnjak z 12 let izkušenj na področju inženiringa premium svetil na evropskem in globalnem trgu

Podjetje SOTI-LIGHT d.o.o. je prvo podjetje v lasti Janka Sotoška, ki se vse od leta 2014 ukvarjamo z razsvetljavo in prodajo kvalitetnih svetil v povezavi s kompletnim projektantskim inženiringom;
svetovanje in priprava dokumentacije kot so načrti, vizualizacije, predstavitve, svetlobni in amortizacijski izračuni ter montažo in prenovo obstoječih  prostorov. Fotobox Posavje je dodatni tržni produkt tega podjetja Produkt ponuja izposojo vintage foto stojnice in rekvizitov, kjer se stranke lahko fotografirajo in na licu mesta prejmejo natisnjeno fotografijo. S tem ponujamo dodatno storitev za popestritev raznovrstnih zabav in dogodkov. Podjetje Office 42 je mlado podjetje katerega glavni dejavnosti sta upravljanje in oddajanje nepremičnin ter prodaja svetil. Podjetje je bilo ustanovljeno v začetku 2021, ko sta se lastnika – zakonca Sotošek po 10. letih v Nemčiji vrnila nazaj v domačo Slovenijo.

 

Nino Žičkar je že od malih nog povezan s športno industrijo. Po izobrazbi je profesor športne vzgoje. Z izkušnjami delovanja kot demonstrator in trener alpskega smučanja pa je nastala ideja po vrhunski športni opremi. Tako je dozorela slovenska znamka MINT. MINT je prva slovenska znamka športne zaščitne opreme, ki je bila ustvarjena z namenom zagotavljanja najboljših produktov, oblikovanih in testiranih v sodelovanju z najboljšimi slovenskimi športniki, ki svoj čas aktivno preživljajo v gibanju v naravi.

 

Predstavitev podjetnikov na stojnicah | Ulica pred Podjetniškim inkubatorjem Krško

Sodelovanje na dogodku so potrdili naslednji podjetniki, ki se bodo predstavili s svojimi produkti – storitvami.

SMMMultimedija

Sabina je umetnica, ki izdeluje nakit iz srebra in poldragih in dragih kamnov. Občasno srebro zamenja z zlatom, bakrom ali bronom, a srebro je njena najljubša kovina.
Po rodu je Krčanka in z veseljem se pride s svojimi izdelki predstavit tudi v svoj domači kraj.
Poleg nakita slika tudi energijske slike, osebne slike z določenim namenom, sporočilom in informacijo za posamezno osebo z namero podpore.

Pri sovici

Pri sovici – kjer trajnost zaživi, je komisijska spletna trgovina, kjer nudijo rabljena, a zelo dobro ohranjena otroška oblačila, različne igrače in pripomočke. Vsi izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini so skrbno izbrani, dobro pregledani in kvalitetni.
Z nakupom rabljenih oblačil prispevamo k ohranjanju okolja ter poskrbimo, da naši otroci nosijo koži prijazna oblačila. Hkrati dobimo dobro kvaliteto za nižjo ceno.

Ustvarjalka Tinka

Martina Železnik iz Sevnice, se že petnajsto leto ukvarja z izdelovanjem nakita. Izdeluje ga iz polimerne gline, aluminijaste žice, lesa, plete, kvačka, najbolj pa ji je pri srcu kleklanje. Poučuje klekljarsko skupino Bucike iz Sevnice, vodi klekljaske tečaje in poučuje klekljarski krožek na na šoli. Opravljen ima tudi Klekljarski certifikat na gimnaziji Jurija Vege v Idriji in opravljeno geografsko poreklo Idrijska čipka prve stopnje. V kolektivni blagovni znamki Sevnica Premium pa je na voljo tudi njen komplet uhanov »Svobodna«.

Urška Vračun

Urška deluje v širokem spektru dejavnosti. Izvaja prevajanja, lektoriranje nudi pomoč pri razpisih in pri tehnični dokumentaciji. V njenem podjetju želijo pomagati strankam z dokumentacijo in usposabljanjem, saj se številni nimajo časa ukvarjati z njima. Poskrbijo za razpisno dokumentacijo, prevod v angleški jezik in lektoriranje angleškega besedila ali usposabljanje zaposlenih v MSP za dvig digitalnih veščin.

Čeberol`ca

Čeberol’ca je popolnoma naravna, varna in trajnostna alternativa vsem plastičnim folijam, alufolijam in vrečkam. Lahko jo uporabiš za ovijanje vseh vrst živil (sadje, zelenjava, sir, kruh…) Zelo uporabna je za prekrivanje majhnih skledic in velikih skled, kozarcev, in vrčev osvežilnih poletnih limonad, za pokrivanje kruha na piknikih in prekrivanje v naprej pripravljenih narezkov, peciva ali rezanega sadja. Za na pot si v njej lahko shraniš prigrizke, zaviješ sendviče in slastno pecivo… Primerna je za fermentiranje kombuče, kefirja, kislega testa.. Skratka odlična je za mnogo stvari, njeno uporabo pa si vsak lahko prilagodi čisto po svoje. Lahko jo uporabiš kot lijak za pretakanje ali pretresanje. Kot tubo za okraševanje tort. Vsekakor pa ni njena uporaba omejena le na gospodinjstvo. Lahko vam pride prav za shranjevanje stvari in predmetov, ki se ne smejo zmočiti (na taborjenju, počitnicah…) ali pa so izgubile svojo prvotno embalažo (karte, barvice…) Med potovanjem lahko shranite vanjo zobno ščetko, trdo milo… Na sprehodu vanje zavijte šopek cvetja, zelišč… Izkazala se je kot odličem pripomoček za odpiranje ‘’zategnjenih’’ kozarcev. Na hitro si iz nje lahko zviješ slamico ali pa rešiš situacijo, ko se v restavraciji maje miza. Možnosti so res brezmejne .

CHIC for ME TN

Tanja Nemec je ustvarjalka flower boxov. Fower boxi bodo s svojo eleganco in prefinjenim videzom okrasili vsak prostor. Izdelani so ročno, z uporabo vrhunske svile, ki jim dajejo mehkobo in razkošen videz. So dolgotrajni in trpežni, zato bodo vaši cvetlični aranžmaji vedno videti sveži in živi.

Kolekcija nudi različne velikosti in barve, ki se zlahka podajo v vsak prostor, pa naj bo to vaš dom ali poslovni prostor. Nudimo vam možnost personalizacije flower boxov, kar pomeni, da lahko na obod boxa natisnem vaše ime ali sporočilo, tako da se popolnoma prilega vašemu stilu ali kot idealno darilo za nekoga posebnega.
Tanja izdeluje tudi ženske ogrlice iz kakovostnih moških kravat. Ogrlice so ročno predelane v elegantne in ženstvene ogrlice. Vsaka ogrlica je unikatna in izraža Tanjino kreativnost in občutek za estetiko. Če iščete nekaj posebnega, kar bo izrazilo vašo edinstveno osebnost in stil, potem je kravatna ogrlica prava izbira za vas.

Libellu

Libellu je slovensko podjetje, ki izdeluje visokokakovostne in trajnostne izdelke za otroke in dom. Carmen Medic je oblikovalka in ustarjalka ter ljubiteljica lepega interierja. Svoje zamisli spravi v svet (od ideje do realizacije)
Veliko pozornost posvečajo izbiri kvalitetnih materialov, ki otroku nudijo varno spalno okolje. Prav tako jim je mar za okolje. Vsi materiali so certificirani. Vsi sestavni deli so narejeni v Sloveniji. Več o nas lahko vidite na spletni strani, instagramu in fb strani.

Lea Grm

Lea je ženska, mama, partnerka in kreatorka svojega življenja, ki je po 11 letih zaposlitve na področju kadrovanja zakorakala na svojo samostojno pot. Na tej poti sledi sebi in vas kot certificirana NLP Master coachinja podpre, da greste skozi dan v skladu s sabo in sami vodite sebe (ne okolica vas).
Izvaja individualne coachinge, razvojne coachinge zaposlenih v podjetih ter delavnice različnih tematik – komunikacija, nevrolingvistično programiranje, osebna rast.

V prostem času si najraje vzame čas za branje, sprehod v gozd in ustvarjanje s svojimi. Vsi pa so najbolj veseli, če speče kakšno dobro torto.

Je zagovornica moči sprememb misli in občutkov, saj med svojim delom in učenjem opaža, kako nas lahko to omejuje oziroma ali osvobodi in podpre. Ko ste pripravljeni ustvarjati misli in občutke, ki podpirajo pomirjenost, uspeh in zadovoljstvo, jo lahko kontaktirate in se dogovorite za individualni coaching ali izvedbo delavnice v vašem podjetju.

Mintsports

MINT je prva slovenska znamka športne zaščitne opreme, ki je bila ustvarjena z namenom zagotavljanja najboljših produktov, oblikovanih in testiranih v sodelovanju z najboljšimi slovenskimi športniki, ki svoj čas aktivno preživljajo v gibanju v naravi.
Poslanstvo podjetja Mintsports je zagotavljati najboljšo opremo za športnike ter vse, ki si to želijo postati, spodbujati k ohranjanju neokrnjene narave ter raziskovanju in odkrivanju neznanega. Produkti podjetja Mintsports so smučarska očala, športna sončna očala, športna očala z dioptrijo, smučarske čelade ter kolesarske čelade.

Modni butik Lambada

Modni butik Lambada ponuja modna, kvalitetna oblačila vseh velikosti, namenjena Posavkam, ki želijo biti drugačne, pritegniti poglede in se dobro počutiti v svoji koži. Pri nas najdejo oblačila za vse priložnosti – od sprehoda v naravi, do klepeta s prijateljico ali maturantskega plesa. Vsaki stranki se posebej posvetim, se z njo pogovorim, kaj ji je všeč, in ji svetujem. Pomagam ji, da izbere kose, v katerih bo resnično zablestela in jih z veseljem nosila še mnogo let.

 

Vljudno vabljeni na brezplačni podjetniški dogodek!

Za dodatne informacije smo vam na voljo na: karl.vertovsek@cptkrsko.si ali na telefon, 041 655 936, mateja.jurecic@cptkrsko.si ter karmen.levak@cptkrsko.si

Za udeležbo na usposabljanjih je obvezna predhodna prijava na e-naslov: karmen.levak@cptkrsko.si in mateja.jurecic@cptkrsko.si.

P.S. Da bomo (predpoletni) večer zaključili bolj sproščeno v družbi novih poznanstev, nadaljujemo na Festivalu piva in BBQ Krško.

 

 

 

 

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top