Loading Events

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in vabimo na aktualno delavnico na tematiko »Poslovanje na Hrvaškem in priložnosti popotresne obnove Zagreba«, ki bo potekala v virtualni (spletni) obliki v torek, 22. decembra 2020, ob 9. uri

Številna slovenska podjetja iščejo poslovne priložnosti v tujini in Hrvaška je Slovencem najlažje dostopni trg, tudi zaradi skupne zgodovine in razumljivega jezika. Predno vstopate na trg druge države se je potrebno pozanimati o pogojih poslovanja v tej državi. Priložnosti za delo in poslovanje na Hrvaškem je veliko, predvsem na področju gradbeništva. Letos marca je hrvaško prestolnico prizadel uničujoči potres, ki je poškodoval številne zgradbe zato je hrvaška vlada sprejela načrt popotresne obnove Zagreba, razpisi bodo objavljeni začetek prihodnjega leta, zato vam bomo predstavili tudi te priložnosti.

Tema:

  • Zakonodajni okvir poslovanja na Hrvaškem (osnovne informacije glede »davčnih« obveznosti, višina DDV-ja, davkov, prispevkov; statusna organiziranost – kakšne oblike podjetij poznamo na HR in kako ustanoviti podjetje na HR),
  • Poslovanje na Hrvaškem (pogoji poslovanja, obveznosti, predhodna pridobitev in ureditev dokumentov, s primeri na posameznih dejavnostih, in sicer najbolj izpostavljenih dejavnostih, po katerih je največje povpraševanje),
  • Napotitev delavcev (obveznosti in postopki),
  • Pridobitev hrvaške davčne številke,
  • Popotresna obnova Zagreba,
  • Podporne institucije,
  • Vprašanja in odgovori.

Predavateljica: Janja Starc, direktorica/sekretarka OOZ Krško z številnimi referencami predavanja iz tega področja (OOZ Krško in ostale institucije v Krškem, OOZ Novo mesto, OOZ Škofja Loka, RA Obsotelje-Kozjansko, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, SPOT Celje, GZS Koper, itd.), ustanovitev obrtno-podjetniške zadruge s sedežem v Zagrebu, podpis sporazumov o poslovnem sodelovanju z institucijami na Hrvaškem, organiziranje in izvedba številnih dogodkov, B2B srečanj, poslovnih konferenc (tudi na 50. MOS-u v Celju, kjer sem pripravila in izvedla Slovensko-hrvaški poslovni forum z udeležbo in podporo Vlade RH in slovenskih ministrstev in številni drugi dogodki), pobudnica in organizatorka ter moderatorka prvega bilateralnega srečanja slovenskega in hrvaškega gospodarskega ministra. Popotresno obnovo Zagreba bo predstavil Miran Šoić, pobudnik za ustanovitev zadruge, nekdanji glavni tajnih Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Zagreb, sedaj predsednik gradskog vječa Grada Samobor (del predavanja bo potekal v hrvaškem jeziku).

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili, prvenstveno je namenjena MSP-jem.

Delavnica bo izvedena v virtualni obliki, zato prosimo udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi preko e-pošte, ki jo pošljete na naslov: janja.starc@ozs.si. Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 21. decembra 2020.

Vsi prijavljeni boste po e-pošti prejeli link – povezavo na spletno delavnico preko katere se boste delavnici priključili (pridružili) v torek, 21. decembra 2020 ob 8.50. Vsi prejmete po elektronski pošti navodila za sodelovanje in udeležbo na delavnici. Sodelovanje na delavnici, kot poslušalec je enostavno – za to potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top