Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi  gradivo z delavnice.

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in skupaj s partnerjem Posavsko gospodarsko zbornico, Krško vabimo na aktualno delavnico na tematiko

»Zakonodajne novosti glede embalaže in odpadkov”,

ki bo v petek, 21.maja 2021 ob 10. uri in bo potekala v virtualni (spletni) obliki.

VSEBINA:
S 24. majem 2021 je začela veljati nova uredba na področju embalaže in odpadne embalaže. Nova uredba uvaja nekaj novosti oziroma zaostritev zahtev, ki so bile do sedaj v veljavi. Uredba tako odpravlja količinski prag 15 t/leto, pod katerim pravne osebe ali samostojni podjetniki niso bili zavezane k zagotavljanju ravnanju z odpadno embalažo v skladu z zahtevami proizvajalčeve razširjene odgovornosti. Rok za prilagoditev proizvajalcev novim zahtevam je 30 dni od uveljavitve uredbe. V določenih primerih, ko trgovci prevzemajo obveznosti, pa je rok tri mesece. Zaostrujejo se zahteve za označevanje embalažnih materialov. Sledljivost pri dokazovanju skladnosti z bistveni zahtevami, ki jih mora embalaža izpolnjevati, mora postati bolj transparentna. Na delavnici se boste lahko pogovorili o specifičnih primerih in vprašanjih s katerimi se srečujete.

VSEBINA DELAVNICE:

  • predstavitev nove uredbe s področja embalaže in odpadne embalaže,
  • obveznosti pravnih osebe vključno z obveznostmi samostojnih podjetnikov,
  • proizvajalčeva razširjena odgovornost,
  • rok za prilagoditev proizvajalcev in trgovcev novim zahtevam,
  • zahteve za označevanje embalažnih materialov,
  • sledljivost pri dokazovanju skladnosti z ključnimi zahtevami uredbe,
  • odgovori na dileme in specifične primere,
  • izmenjava stališč in mnenj ter odgovori na vprašanja udeležencev.

PREDAVATELJICA:
Antonija Božič Cerar je direktorica službe za varstvo okolja od 1. 1. 2020, kjer je začela delati kot samostojna svetovalka že 2002. Pri svojem delu se srečuje z okoljskimi politikami in zakonodajami EU in Slovenije, ki so pomembne za gospodarstvo tako s področja odpadkov s katerim se srečujejo skoraj vse pravne osebe do različnih upravnih postopkov in obvladovanja teh vidikov z uvajanjem sistemov ravnanja z okoljem ali okoljskim označevanjem proizvodov. Preden je pričela z delom na Gospodarski zbornici Slovenije je bila zaposlena na Eko skladu pri ocenjevanju okoljskih projektov iz industrije in njihovi pripravi za financiranje.  Svoje prve delovne izkušnje je pridobivala v jeseniški železarni in nato v Acroniju kot vodja oddelka za varstvo okolja.

Delavnica bo izvedena v virtualni obliki, zato prosimo udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi s spletnim obrazcem – do vključno srede, 19. maja 2021.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili, prvenstveno je namenjena MSP-jem, trajala bo cca. 2 uri.

Vsi prijavljeni boste na e-poštni naslov, naveden v prijavi, prejeli link – povezavo na spletno delavnico preko katere se boste delavnici pridružili. Vsi prejmete po elektronski pošti navodila za sodelovanje in udeležbo na delavnici. Sodelovanje na delavnici, kot poslušalec, je enostavno za to potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

 

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top