Loading Events

V okviru Centra za podjetništvo in turizem Krško organiziramo in vabimo na aktualno spletno izobraževanje: 

» Vodenje evidenc delovnega časa in novosti”,

v sredo, 13. decembra 2023 s pričetkom ob 9. uri  

PROGRAM: 

 • Katere novosti prinaša novela ZEPDSV?
 • Za katere »delavce« mora delodajalec voditi evidenco delovnega časa – ali tudi za upokojence, študente, dijake, kratkotrajno delo, podjemno in avtorsko pogodbo, pogodbo o poslovnem sodelovanju ipd.?
 • Kako mora delodajalec voditi evidenco za izvajalce, ki pri njem niso zaposleni? Kje je to določeno?
 • Kako jo mora voditi za delavce in katere podatke mora za vanjo vpisovati?
 • Kaj inšpektorat zahteva, če delodajalec evidenco vodi ročno? Kje jo mora hraniti? Ali jo lahko vodijo delavci sami?
 • Kdo odgovarja, če evidence ni?
 • Ali jo morajo voditi tudi poslovodne osebe, prokuristi in vodilni delavci, čeprav si delovni čas lahko razporejajo sami?
 • Ali imajo delavci pravico do vpogleda v evidenco?
 • Koliko časa mora delodajalec evidence hraniti? Kaj če preneha z dejavnostjo?
 • Najpogostejše napake pri vodenju evidence.
 • Kdo jo bo moral voditi elektronsko?
 • Kaj pomenijo pojmi: delovni čas, efektivni delovni čas, enakomerno in neenakomerno razporejen delovni čas, začasna prerazporeditev delovnega časa, gibljiv prihod in odhod, plus ure, viški ur, nadure.

Predavateljica: mag. Nina Scortegagna Kavčnik.

Specializirana je za področje delovnega prava in samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in  predava tudi na strokovnih konferencah. Je avtorica skoraj 400 strokovnih  in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu, Odpoved pogodbe o zaposlitvi in Urejanje delovnih razmerij v praksi za zasebni sektor. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si

Izobraževanje je namenjeno tako potencialnim podjetnikom kot delujočim podjetjem, vendar predvsem tistim s sedežem v krški občini, trajalo bo cca. 2 uri.  

Prijave: udeležba na delavnici je brezplačna z obvezno predhodno prijavo na tej spletni povezavi. Prijave sprejemamo do vključno 12. decembra 2023 oziroma do zasedbe spletnih mest. 

Več informacij: karmen.levak@cptkrsko.si (07/490 22 24), mateja.jurecic@cptkrsko.si  (07/490 22 25).

Prijavljeni boste na e-naslov prejeli gradivo in povezavo na spletno delavnico, preko katere se boste na delavnico priključili pet minut pred začetkom izobraževanja. 

Vljudno vabljeni!

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top