Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi gradivo z delavnice.

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Sevnica organiziramo in vabimo na brezplačno in aktualno  delavnico

KDAJ in ZAKAJ morate državno pomoč po PKP 1- 9 vrniti ?

V zadnjem letu in pol je bilo sprejetih devet interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morate prejemniki državne pomoči izpolniti, da vam le-te ne bo potrebno vrniti. Na delavnici boste lahko s predavateljico preverili, do kdaj morate zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.

Webinar se bo odvijal
v sredo, 8. decembra 2021, od 9. do 10.30 ure
(preko spletne povezave)

PROGRAM DELAVNICE:

Pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene, oprostitev plačila PIZ za delavce, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, NFS, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, pomoč za nakup hitrih testov, financiranje regresa za 2021).

  • Nezadosten upad prihodkov.
  • Izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu.
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.
  • Kršitve delovnopravne zakonodaje.
  • Pridobitev presežne državne pomoči.
  • Likvidacije družbe po ZGD-1.
  • Podjetje v težavah na dan 31. 12. 2019.
  • Druge kršitve.

PREDAVATELJICA:  Nina Scortegagna Kavčnik je poznavalka delovnega prava, z več kot desetletjem praktičnih izkušenj. Suvereno pomaga podjetjem in posameznikom pri iskanju rešitev. Njeni nasveti so jasni in razumljivi, podane rešitve pa v praksi izvedljive. Na leto izvede več kot 50 strokovnih predavanj z vseh področij delovnega prava. Redno piše za Pravno prakso in revijo IKS. Napisala je že več kot 260 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Je avtorica uvodnih pojasnil k ZDR-1 in petih strokovnih knjig.

DELAVNICA JE NAMENJENA malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije Posavje.

PRIJAVE:  Delavnica bo izvedena v spletni (virtualni) obliki, zato je OBVEZNA elektronska prijava preko e-pošte, ki jo pošljite na anita.pecnik@ozs.si, karmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si. V njej navedite ime in priimek udeleženca/slušatelja ter naziv in naslov vašega  podjetja (obratovalnice) in kontakte. Prijave sprejemamo do vključno 1.12.2021 oz. do zasedenosti kapacitet.

Po prijavi boste prijavljeni na e naslov prejeli povezavo (link), preko katere se boste pridružili v spletno učilnico. Da sodelujte kot poslušalec je enostavno. Potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Prijazno vabljeni k prijavi !

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

Povejte še prijateljem!

Go to Top