Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi gradivo z delavnice.

Spoštovani,
v okviru točke SPOT svetovanje Posavje skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Krško organiziramo in vabimo na spletno delavnico

»Kako poslovati na Hrvaškem«

ki bo potekala v virtualni (spletni) obliki

v sredo, 22. decembra 2021, ob 10. uri 

Številna slovenska podjetja iščejo poslovne priložnosti v tujini in Hrvaška je Slovencem najlažje dostopni trg, tudi zaradi skupne zgodovine in razumljivega jezika. Predno vstopate na trg druge države se je potrebno pozanimati o pogojih poslovanja v tej državi. Z letošnjim letom je bilo spremenjene veliko hrvaške zakonodaje, ki urejajo področje čezmejnega opravljanja storitev.

Vsebina:

  • Predstavitev ekonomskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško s predstavitvijo gospodarske diplomacije in delovanja Veleposlaništva RS v Zagrebu: Bernard Šrajner, pooblaščeni minister/ekonomski svetovalec, Veleposlaništvo RS v Zagrebu
  • Zakonodajni okvir poslovanja na Hrvaškem (osnovne informacije glede »davčnih« obveznosti, višina DDV-ja, davkov, prispevkov; statusna organiziranost – kakšne oblike podjetij poznamo na HR in kako ustanoviti podjetje na HR)
  • Poslovanje na Hrvaškem (pogoji poslovanja, obveznosti, predhodna pridobitev in ureditev dokumentov, s primeri na posameznih dejavnostih, in sicer najbolj izpostavljenih dejavnostih, po
    katerih je največje povpraševanje)
  • Napotitev delavcev (obveznosti in postopki) s predstavitvijo novega zakona o napotitvi delavcev in zakona o tujcih
  • Pridobitev hrvaške davčne številke
  • Podporne institucije (Obrtničko poduzetnička zadruga Mreža iz Zagreba, SLO CRO Poslovni klub) – predstavitev
  • Vprašanja in odgovori

Predavateljica: Janja Starc, direktorica/sekretarka OOZ Krško s številnimi referencami predavanja iz področja poslovanja na Hrvaškem (OOZ Krško in ostale institucije v Krškem, OOZ Novo mesto, OOZ Škofja Loka, RA Obsotelje-Kozjansko, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, SPOT Celje, GZS Koper, itd.), ustanovitev obrtno-podjetniške zadruge s sedežem v Zagrebu, podpis sporazumov o poslovnem sodelovanju z institucijami na Hrvaškem, organiziranje in izvedba številnih dogodkov, B2B srečanj, poslovnih konferenc, sejmov. Urejanje dokumentacije za delo na Hrvaškem za večino slovenskih podjetij, ki poslujejo oz. opravljajo storitve na Hrvaškem.

Delavnica bo izvedena v virtualni obliki in je za udeležence brezplačna, zato prosimo udeležence udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi preko e-pošte, ki jo pošljete na naslov: janja.starc@ozs.sikarmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si. Prijave sprejemamo do vključno torka, 21. decembra 2021 oz. do zapolnitve mest.

Vsi prijavljeni boste po e-pošti prejeli link – povezavo na spletno delavnico preko katere se boste delavnici priključili (pridružili) v sredo, 22. decembra 2021 ob 9.50 in gradivo. Sodelovanje na delavnici, kot poslušalec je enostavno za to potrebujete le računalnik z zvočnikom in internetno povezavo.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top