Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi gradivo z delavnice. 

Spoštovani,
v okviru točke SPOT svetovanje Posavje skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Brežice organiziramo in vabimo na brezplačen web seminar

Davčni obračun za leto 2021 in spremembe davčne zakonodaje,
ki bo v četrtek, 20. januarja 2022, s pričetkom ob 10. uri. 

Davčni zavezanci morajo do 31. marca 2022 pripraviti obračun davka od dohodkov pravnih oseb in obračun davka od dohodkov iz dejavnosti za leto 2021. Cilj seminarja je ponuditi udeležencem strokovno praktičen seminar, z napotki in priporočili za izdelavo. Na webinarju bomo obravnavali tudi spremembe davčne zakonodaje, ki bodo pričele veljati z letom 2022.

Program:

  • Razlike v ugotavljanju davčne osnove (po dejanskih/normiranih odhodkih)
  • Poslovanje s povezanimi osebami (kaj je primerljiva tržna cena)
  • Znižanje davčne osnove z izvzemom prihodkov (nepridobitna dejavnost, interventna zakonodaja, dividende in dobiček iz naslova odsvojitve)
  • Davčno nepriznani odhodki (neverodostojna knjigovodska listina, bonitete, prikrito izplačilo dobička)
  • Delno priznani odhodki (rezervacije, amortizacija, oslabitve terjatev, reprezentanca)
  • Uveljavljanje davčnih olajšav (pogoji, višina, prenos)
  • Spremembe davčne zakonodaje

Predavateljica: Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

 Udeležba na seminarju je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste prijavili, prvenstveno je namenjena MSP-jem. Udeleženci prejmejo gradivo v e-obliki. Trajal bo 4 šolske ure.

Delavnica bo izvedena v virtualni obliki, zato prosimo udeležence udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi preko e-pošte, ki jo pošljete na naslov: slavica.kostevc@ozs.si, karmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.siPrijave sprejemamo do vključno petka, 14. januarja 2022.

Vsi prijavljeni boste po e-pošti prejeli link – povezavo na spletni seminar preko katere se boste priključili (pridružili). Vsi prejmete po elektronski pošti navodila za sodelovanje in udeležbo na seminarju. Sodelovanje na seminarju, kot poslušalec je enostavno za to potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Povejte še prijateljem!

Go to Top