Loading Events

Prvič v zgodovini denarja je možen obstoj in uporaba le tega brez centralnega posrednika (banke, ipd.)! To je omogočil izid prve kriptovalute z nazivom Bitcoin, katermu so kmalu sledile druge kriptovalute in katerega specifikacijo je leta 2008 objavil še vedno neznani človek pod psevdonimom Satoshi Nakamoto. Po drugi strani pa se Bernard von Nothaus, ustanovitelj denarja, ki ga ni možno printati, imenovan “Liberty Dollar”, danes sooča z 22 letno zaporno kaznijo.

Ali je Satoshi vedel, kaj ga čaka? Kaj so tiste značilnosti Bitcoin-a, ki omogočajo denarni sistem brez posrednika? Ali je veriženje blokov ključna stvar in zakaj sploh je bila odkrita že leta 1987, več kot 20 let pred Bitcoin-om? In kaj to pomeni, da je Evropska Centraln Banka že napovedala testno obdobje za digitalni Euro ter kako se ta ralikuje od trenutno delujočega digitlanega denarja?

Danes obstajajo zagovorniki kriptovalut in pa seveda tisti, ki mu nasprotujejo. A v kolikor imajo prav tisti, ki smo njihovi zagovorniki, potem pomeni, da boste morali to tematiko (vsaj do neke mere) obvladati prav vsi! Brez denarja, pa naj bo v digitalni ali pa papirnati obliki, danes enostavno ne gre.

O izvajalcu

Z nami bo Jernej Vrčko,  že od leta 2000  aktiven na razvoju programskih rešitev, ko je prišel s študijem računalništva na FRI-UNI. Nekaj vidnejših referenc: Hermes Softlab (e-davki, HRS) in Optilab (insurance fraud detection start-up).

V start-up svet je vstopil leta 2010 in supaj s prijateljem Jernejem Pircem iz Krškega razvil jVet informacijski sistem za veterinarje (v uporabi še danes), vmes pa je sokreiral številne start-up-e in pomagal uveljavljenim podjetjem pri digitalni preobrazbi. 2016-ega leta je vstopil v kripto svet in so-ustanovil Genesis, inštitut za razvoj in raziskave tehnologij veriženja blokov.  Leta 2017 je so-ustanovil znamko Palmatrix, ki deluje kot platforma palmatrix.com.

Zadnja 3 leta tako v Sloveniji kot na mednarodnem področju mentorira in svetuje predvsem na področju razvoja in digitalnega marketinga:

 • Crypto-Tron Exchange & Shop (crypto-tron.com) – Tajska kripto menjalnica in spletna trgovina v pre-ICO fazi
 • io – slovenski portal za tokenizacijo vsega v coming soon fazi
 • Green Bean – uspešen start-up iz Brežic na področju zdrave prehrane: https://www.facebook.com/greenbean.si
 • io – start-up iz Dunaja, ki je po obdobju dveh let tik pred go-live

Prijava na brezplačni dogodek

 

  Statusna oblika:

  Starost podjetja:

   

  Povejte še prijateljem!

  Go to Top