Loading Events

SPOT Svetovanje Posavje – CPT Krško vas vljudno vabi na brezplačno podjetniško usposabljanje z naslovom: »Od prototipa do produkta in prvih naročil z elementi vitkega inoviranja na konkretnem primeru trajnostne prehranske verige«.

Opis:

Hrana, turizem, prehranske verige, delovanje v tej panogi. Na tokratni podjetniški delavnici, se bomo ukvarjali o vzpostavitvi posla predvsem na trajnosti temelječi prehranski verigi in v povezavi z ostalimi dopolnjujočimi dejavnostmi. Z nami bo dr. Aleš Kuhar, agrarni ekonomist, ki bo vodil praktično naravnano usposabljanje. Več aktualnih tematik bo smiselno povezanih v celoten proces od poslovne ideje do pridobitve prvih strank in začetka uspešnega poslovanja. Udeleženci se bodo naučili, kako izbrati poslovno zamisel, ki jim je pisana na kožo, kako preveriti, ali se splača začeti podjetniško pot ter kako si s poslom zagotoviti dovolj prihodkov, da lahko od njega živijo.

Glavne podjetniške točke tematsko obarvanega dogodka:

  • Vitki poslovni model
  • Z minimalnimi vložki do maksimalnega izplena
  • Prototip, produkt, prva naročila
  • Razumevanje trga in pridobivanje ciljnih strank
  • Lastna cena in oblikovanje cenovne politike
  • Prodajni pristop in marketing
  • Intelektualna lastnina
  • Pridobivanje sredstev za zagon in rast podjetja
  • Kako pripraviti predstavitev svoje ideje

Srečanje je oblikovano povsem praktično. Udeleženci bodo svoje znanje teoretično in praktično dopolnili tudi z delom v skupinah ter na podlagi svojega ali podanega primera razvili poslovno idejo na v naslovu omenjeno tematiko.

O izvajalcu: Z nami bo dr. Aleš Kuhar izredni profesor na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, ki izvaja pedagoško delo  na področju ekonomike in konkurenčnosti agroživilskega sistema, podjetništvo in trženje v agroživilstvu, vedenje potrošnikov, upravljanje inovacij in razvoja novih živilskih izdelkov in storitev. Hkrati je aktiven promotor podjetništva v agroživilskem sektorju z uspešnimi mentorskimi izkušnjami tako za študentske ekipe, ki se udeležujejo državnih ali mednarodnih tekmovanj, kot tudi za zagonska podjetja.

 

Dogodek je brezplačen s predhodno prijavo na: karl.vertovsek@cptkrsko.si

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Zadnji rok za pisno odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo dogodka.

Vljudno vabljeni!

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top