Loading Events

SPOT Svetovanje Posavje – CPT Krško vas vljudno vabi na brezplačno podjetniško usposabljanje z naslovom: “Kako do sredstev za razvoj lastne podjetniške ideje”.

Marsikdo izmed nas – posameznikov, podjetnikov in že utečenih podjetij ima idejo o novih storitvah, produktih, ki bi jih želeli uresničiti. Ideje je »razdelana«, velikokrat pa se ustavi pri potrebnih sredstvih za začetek – razvoj, prototip, zagon.

Z namenom boljšega vpogleda v možnosti, ki jih nudijo podporno okolje, razpisna sredstva, poslovni angeli in različne platforme za pridobivanje kapitala, vas vabimo na brezplačno praktično naravnano usposabljanje.

POVZETEK PROGRAMA:

10.00 do 12.00 Pridobivanje sredstev s pomočjo razpisov | Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro

12.10 – 13.30 Financiranje ideje s pomočjo Crowdfunding-a | Niko Klansek, BizMe

13.40 – 14.30 Silicon Gardens – vrata do investicije v startup| Kristian Asani – Silicon Gardens

14.40 – 16.00 Izkušnja z razpisom P2 | Robert Dvoršek – Znajdi se

PODROBNEJŠI OPIS DOGODKA:

10.00 12.00 Pridobivanje sredstev s pomočjo razpisov | Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro d.o.o.

Opis: S pomočjo različnih razpisov, se v Sloveniji že desetletje in več uresničujejo različne podjetniške ideje. O njih se veliko govori in prisoten je občutek, da bi se dalo na tem področju narediti še več. Na srečanju bodo izpostavljene naslednje tematike:

 • Kaj so razpisi – splošne informacije o razpisih za nepovratna in povratna sredstva
 • Kako se pripraviti – kakšna projektna ideja, kako razmišljati, da bodo podjetja na razpisih uspešna
 • Cikel pridobivanja sredstev (od priprave, prijave vloge pa vse do črpanja sredstev)
 • Faza poročanja po projektu – zakaj je poročanje pomembno
 • Kakšne so možnosti financiranja:
  • Slovenija – krožno gospodarstvo, vavčerji, P2 – spodbude za zagon inovativnih podjetij, možnosti sodelovanja start up podjetij pri večjih razvojnih razpisih
  • EU: kaskadno financiranje, EIC Accelerator

 

O izvajalki: Kristina Kočet Hudrap je ustanoviteljica in direktorica svetovalnega podjetja Tiko Pro za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev, članica Kluba slovenskih podjetnikov, mentorica in članica programskega sveta Akademije za podjetnice (AWE). Že kot študentka je delala v enem izmed večjih državnih podjetij kot skrbnica projektov in se tako prvič srečala z razpisi in pridobivanjem nepovratnih sredstev. Svoje podjetje je ustanovila kot popoldanski s. p., ki je hitro prešel v redno zaposlitev in grajenje ekipe. Leta 2013 je bila Mlada podjetnica leta, za dolgoročni poslovni uspeh podjetja pa verjame v tri ključne vrednote: zaupanje, spoštovanje in poštenost. Po 13-ih letih poslovanja podjetja, v Tiko Pro danes deluje 20 strokovnjakov za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev, ki za naročnike prijavljajo projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bruslju. Podjetje Tiko Pro je nadpovprečno uspešno s prijavami, ki so oddane v Sloveniji in na Hrvaškem. Kar 90% vseh prijav na razpise pripelje do uspešnega črpanja sredstev. Poleg tega pa je njihova uspešnost pri prijavi projektov direktno v Bruselj kar 8-krat višja od evropskega povprečja.

12.10 – 13.30 Crowdfunding: kako pripraviti in voditi uspešno kampanjo? | Niko Klansek, BizMe

Opis: Kako pripraviti in voditi uspešno crowdfunding kampanjo. Na srečanju bomo šli skozi ključnefaze priprave na crowdfunding kampanjo, vodenje kampanje in aktivnosti, ki sledijo po uspešno zaključeni kampanji.

Pogledali si bomo:

 • Pregled različnih opcij crowdfundiga
 • Priprava na crowdfunding kampanjo
 • Priprava promocijskih materialov
 • Promocijski kanali in vodenje kampanje

O izvajalcu: Niko Klanšek je izkušen investitor, mentor, podjetnik, svetovalec, vlagatelj in ustanovitelj podjetja BizMe. Ljubezen do podjetništva je razvil že v mladih letih, v podjetniški družini. Soustanovil je več uspešnih startupov. Eden izmed njih, FlyKly Smart Wheel, je bil predstavljen na Kickstarterju in je v tistem obdobju postal eden od 100 top projektov na Kickstarterju. Njegova strast so podjetništvo, šport, potovanja, umetnost in gojenje tropskih rastlin – od koščic do sadja. Niko je živel, študiral in delal v EU, ZDA in Aziji.

 

13.40 – 14.30 – Silicon Gardens – vrata do investicije v startup| Kristian Asani – Silicon Gardens

Opis: Silicon Gardens je največji zasebni slovenski venture capital (VC) sklad in vodilna startup skupnost, ki s financiranjem, mentorstvom in kontakti pomaga najperspektivnejšim slovenskim podjetniškim ekipam do globalne rasti. Sklad je bil ustanovljen s strani podjetnikov, ki so zgradili podjetja, kot so Outfit7, Sportradar, Zemanta, Httpool, Celtra, Runtastic, Bitstamp, Coinbase, Flaviar, Cosylab, Studio Moderna, Dewesoft, Five, Nicelabel, BirdBuddy, Mimovrste, Cleanshelf, Najdi.si in številna druga. Želijo postati prvi partner drznim ustanoviteljem, ki gradijo globalna podjetja z velikim vplivom in dodano vrednostjo.

Na predavanju boste spoznali:

 • vse o skladu in skupnosti Silicon Gardens
 • kdaj je vaš startup primeren za investicijo
 • kako poteka proces pridobivanja investicije
 • na kaj so VC skladi najbolj pozorni
 • kako se lotiti pridobivanja investicije
 • kakšna podjetja išče Silicon Gardens

O izvajalcu: Kristian Asani se že od malih nog giblje v različnih dinamičnih organizacijah, prepletenih s podjetništvom. Znajde se v številnih vlogah: organizator številnih večjih dogodkov, vodja podjetniškega inkubatorja, mentor številnim startup ekipam, business development pri Ringolock in ožji sodelavec – svetovalec pri Silicon Gardens.

 

14.40 – 16.00 – Izkušnja z razpisom P2 | Robert Dvoršek – Znajdi se

Razpis P2 je subvencija, namenjena sofinanciranju zagona inovativnih podjetij, razvoju MVP in lansiranju inovativnih produktov na trg.  Podjetje ZNAJDI SE informatika se je leta 2022 prijavila na Razpis P2, v okviru podjetniškega sklada s projektom »DigiAs«. Gre za rešitev – spletno aplikacijo – namenjeno računovodjem in podjetnikom za enostavnejšo obdelavo podatkov pri poslovanju s Fintech Neobanks in Alterntive payment methods. Sama izkušnja s prijavo in projektom je izjemno zanimiva, hkrati pa tudi je tudi velik izziv na vseh fazah – od prijave do realizacije. Pomemben faktor je dobra ekipa, tudi močna podpora svetovalcev in mreženje z njihovo pomočjo. Same aktivnosti in realizacija se na koncu precej obrneta, glede na to, kako si prvoto zamišljaš – ampak to (t.i. pivotiranje) je hkrati tudi jedrni del razvoja podjetniške ideje. Kar nekaj pomoči nudi tudi mentorska podpora ter ostali programi, ki jih ponuja Podjetniški sklad – vendar je zares pomembno že v naprej dobro premisliti in izbrati tako dobrega mentorja, kot tudi vključitev v dobre programe.

Glavne točke predstavitve/predavanja.

 • Kaj je primerna ideja za razpise podjetniškega sklada,
 • V kakšni fazi naj bo ideja,
 • Priprave na prijavo na razpis,
 • Priprave na predstavitev komisiji,
 • Potek projekta, pivotiranje in realizacija.

O izvajalcu: Robert Dvoršek, izkušen računovodja, ustanovitelj ZNAJDI SE računovodstvo in Akademija, avtor knjige (Z)NAJDI SE v podjetništvu. Specializiran za področje spletne prodaje in spletnega poslovanja. Avtor več kot 100 strokovnih člankov in prispevkov s področja podjetništva, računovodstva in davkov. Je tudi že 15 let vodja računovodskega servisa, sodeloval pa je pri postavljanju poslovno-računovodskih sistemov mnogih podjetij s spletnim poslovanjem. Ustanovitelj in direktor zagonskega podjetja ZNAJDI SE informatika, ki z rešitvijo DigiAs nudi uporabno orodje za računovodsko in finančno dejavnost.

Dogodek je brezplačen s predhodno prijavo.

Posamezni deli predstavljajo celoto, zato je zelo zaželeno, da ste prisotni celotno usposabljanje. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Zadnji rok za pisno odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo dogodka.

Prosimo za pravočasne prijave na e-naslov: karl.vertovsek@cptkrsko.si  – najkasneje do 10. oktobra 2023 (sporočite ime, priimek, naslov in telefon).

Vljudno vabljeni!

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top