Loading Events

SPOT Svetovanje Posavje – CPT Krško vas vljudno vabi na brezplačno podjetniško usposabljanje z naslovom: “Kako si zagotoviti dovolj naročil kot svobodnjak/freelancer”.

Štiridnevna delavnica, namenjena kreativcem, ustvarjalcem, izobraževalcem, samostojnim podjetnikom in vsem tistim, ki prodajajo svoje storitve. Obsega vse korake, ki jih je potrebno obvladati za poslovno preživetje: od iskanja strank, priprave ponudb, dogovora o ceni in sklenitve posla.

To ne bodo predavanja ali simulacije: udeleženci bodo izdelali dejanske sezname strank, napisali nekaj pisem za nagovor novih naročnikov, sestavili svoje prodajne ponudbe – in jih na koncu poslali resničnim strankam. Njen neposredni namen je, da udeležencem pomaga dobiti nove naročnike, obenem pa želi naučiti procesa in korakov, kako s kakršnimkoli produktom nastopiti na trg.

Delavnice se lahko udeležijo vsi tisti, ki so podjetniki v eni osebi ali tisti, ki so v zadnjih fazah razvoja svojega bodočega podjetja. Še posebej pa bo koristna tistim, ki so na začetku poslovne poti in še niso pridobili dovolj strank za varen in predvidljiv vir prihodka.


OPIS DELAVNICE

Ta delavnica uči veščine, korake in strategije, ki so potrebne da tržimo svoje znanje, storitev ali produkt. Namenjena je kot odgovor na zelo pogosto dilemo podjetnikov na začetku: kako čimprej pridobiti dovolj strank, da lahko preživim? Organizirana je povsem v praksi.

Je odgovor na problem podjetniškega izobraževanja pri nas: klasične startup delavnice s poslovnimi modeli so presplošne in nepotrebne za umetnika, ki prodaja svoje risbe, strokovnjaka ki želi tri konzultantske projekte na leto ali ustvarjalko, ki trži svoj nakit. Na drugi strani je skoraj povsod možno najti delavnice, ki učijo kako prodati prek interneta ali podobne ozko specializirane veščine. Tudi ta znanja so uporabna in potrebna, a prišla bodo prav šele po tem, ko bomo razumeli, kje in kako jih uporabiti.

Na delavnici bomo predvidevali, da ste ekspert na svojem področju in da že imate razdelan produkt ali ponudbo, ki jo boste ponudili trgu. Izvedli jo bomo povsem v praksi: počasi in sistematično bomo šli skozi vse korake, ki bi jih tudi sicer kot podjetniki izvajali – vse tisto, kar je potrebno, da zaslužimo. Iskreno se bomo potrudili, da to naredimo tako dobro, da že med delavnico pridobimo kakšno novo naročilo – in to se je v preteklih izvedbah že večkrat zgodilo.


IZVEDBA DELAVNICE

Delavnica bo potekala v štirih srečanjih, vsako bo trajalo tri šolske ure. Ker gre za praktično delo, bodo marsikatere aktivnosti udeležence prisilile, da že med njo, dvignejo telefon, napišejo elektronsko pošto in izdelajo svoja prodajna besedila. Še posebej pa se pričakuje, da bodo udeleženci tudi med posameznimi srečanji doma ali v pisarnah nadaljevali z delom in se zares srečali s potencialnimi strankami. Predvidoma bodo te aktivnosti udeležencem vzele dodatnih 5-10 ur individualnega dela. A nikakor ne bo šlo za brezpredmetno domačo nalogo, temveč dejanske aktivnosti, ki so za podjetnika na začetku potrebne in vodijo k višjemu zaslužku.

Ker gre za povsem praktično delavnico, na kateri se bo izvajalec posvetil čisto vsakemu, je število udeležencev strogo omejeno na 15.

Udeleženci bodo prejeli vsa gradiva, prosojnice in predloge, ki jim bodo predstavljene skozi delavnico v obliki priročnika za prve korake od zamisli do prodaje, za kreativce in svobodnjake.


VSEBINA DELAVNIC

3.4.2024 |16.00 – 19.00| UVOD & OD TRENUTNEGA KONCEPTA DO IDEALNE STRANKE

4.4.2024 |16.00 – 19.00| OD IDEALNE STRANKE DO PROFILA NJIHOVIH BODOČIH NAROČNIKOV

10.4.2024 |16.00 – 19.00| OD PRVEGA NAROČNIKA DO PRVE PRODAJE

11.4.2024 |16.00 – 19.00| OD PRVE PRODAJE DO STABILNEGA POSLA & SKLEP


IZVAJALEC DELAVNICE

Delavnico bo vodil Matija Goljar, izkušen podjetniški mentor in profesor podjetništva, ki je preživel zadnjih 15 let s podjetniki na začetku kot vodja mednarodne mentorske mreže Ustvarjalnik. Najbolj znan je kot pobudnik in TV voditelj projekta Štartaj, Slovenija! na POPTV. Je izkušen podjetnik, ki je svoje prvo podjetje ustanovil pri 19 letih in ga uspešno prodal. Trenutno deluje v investicijskem skladu Silicon Gardens kot mentor in scout.  Matija je magistriral iz uporabne domišljije (Applied Imagination) na Central Saint Martins, University of the Arts, London.


Dogodek je brezplačen s predhodno prijavo

Prijava za podjetnike (klik).

Prijava za fizične osebe (klik).

Posamezni deli predstavljajo celoto, zato je zelo zaželeno, da ste prisotni celotno usposabljanje. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest.

Vljudno vabljeni!

Aktivnosti projekta “Podporno okolje 2023-2025” so sofinancirane s pomočjo Evropske unije, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija.

Povejte še prijateljem!

Go to Top