Loading Events

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in vabimo na delavnico s tematiko t.i. mega korona paketov, s poudarkom na tretjem paketu, ki smo jo poimenovali

»COVID-19, Proti koronski paket PKP#3«,

ki bo potekala v v četrtek , 1 1 . junija 2020 ,
ob 9. uri v zgornji sejni sobi Območne obrtno podjetniške zbornice Krško,
Cesta krških žrtev 67, Krško.

Tretji proti korona paket ukrepov (PKP #3) na delovnopravnem področju vsebuje dva instituta. Novega, ki delodajalcem omogoča, da delavci od 1. junija do 31.decembra 2020 delajo s krajšim delovnim časm in podaljšanje čakanja na delo za določene dejavnosti za junij 2020. Pri delu s krajšim delovnim časom gre za nov institut, pri čakanju na delo pa za že poznanega iz ZIUZEOP (PKP #2) in ZIUPPP (PKP #1). Pri vseh teh ukrepih pa je pomemben vpogled v to, ali lahko delodajalec delavca med trajanjem ukrepa, pred ali po njem, odpusti iz poslovnega razloga.

V okviru delavnice bomo obravnavali naslednje teme:

  • delo s krajšim delovnim časom,
  • čakanje na delo,
  • razmerje glede čakanja na delo med ZIUOOPE (PKP #3), ZIUZEOP (PKP#2) in ZIUPPP (PKP#1),
  • kdaj in kako lahko delodajalec delavca odpusti iz poslovnega razloga,
  • vprašanja in odgovori.

Predavateljica: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Redno predava na strokovnih konferencah. Je avtorica več kot 220 strokovnih in znanstvenih člankov. Napisala je tudi knjige: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi (v soavtorstvu). Sodelovala je pri pogajanjih na delodajalski strani za vse tri interventne pakete.
Udeleženci prejmete gradivo v e-obliki.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili, prvenstveno je namenjena MSP-jem. Prijave sprejemamo v pisarni Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, na telefonu 07 4925343, 4901220 ali na e-naslov: janja.starc@ozs.si. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, ki jih je zaradi zagotovitve pogojev in meril NIJZ manj kot običajno, oz. najkasneje do torka, 9. junija 2020.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Na voljo je tudi gradivo z delavnice.  

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povejte še prijateljem!

Go to Top