Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi  gradivo z delavnice.

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje – CPT Krško in izvajalca OOZ Brežice, vas vljudno vabimo na brezplačen web seminar

NOVA PRAVILA DDV s 1.7.2021 z vidika slovenskega davčnega zavezanca,
ki bo v sredo, 24. marca 2021, s pričetkom ob 9. uri.

Cilj seminarja je spoznati nova DDV pravila s 1.7.2021, in sicer z vidika slovenskega davčnega zavezanca (ki ima ali redno DDV številko ali posebno DDV številko ali pa je mali zavezanec). Na primerih vam bomo pokazali kakšna so pravila sedaj in kakšna bodo pravila po novem, naučili se boste kako se po novem obračuna DDV pri prodaji na daljavo ter pri elektronskih in ostalih storitvah, korak za korakom bomo pogledali kako se prijavimo v SPOT portal (e-VEM) in kako obračunavamo tuj DDV, čeprav ne bomo imeli tuje DDV številke, ki bi jo lahko preverili v VIES-u ter opozorili vas bomo tudi na to, v katerih primerih vas lahko kaznuje tuja finančna uprava in ne »naš« FURS.

Vsebina obsega prodajo na daljavo sedaj in po novih pravilih, predstavitev elektronskih in ostalih storitev po novem (z vidika slovenskega zavezanca);  pravila za izvajalce teh storitev in posebej pravila, če sem prejemnik računa za te storitve.

Predavateljica: Mag. Tanja Urbanija je l. 2001 pridobila od Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca. Svetuje predvsem na področju Davka na dodano vrednost in Davka od dohodkov pravnih oseb. Zaključila je magistrski študij davčnega prava na Mariborski Pravni fakulteti. Objavlja številne članke v strokovnih publikacijah in sodelovala je pri izvedbi predavanj za organizatorje kot so Časnik Finance, Založba Dashofer, revija Podjetnik, Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije, Odin, Evropska hiša,… Kot soavtorica je objavila knjigo DDV po vstopu Slovenije v EU in elektronski knjigi Obdavčitev dohodkov iz delovnega razmerja, avtorskih honorarjev, bonitet, daril, najemnin, štipendij in študentskega dela ter knjigo Uvedba evra – vplivi na knjiženje, davke in informacijsko tehnologijo.

Udeležba na seminarju je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste prijavili, prvenstveno je namenjena obstoječim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije Posavje. Udeleženci prejmejo gradivo v e-obliki.

Seminar bo izveden v virtualni obliki, zato prosimo udeležence k OBVEZNI elektronski prijavi preko e-pošte, ki jo pošljete na naslov: slavica.kostevc@ozs.si, karmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si . Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 22. marca 2021.

Vsi prijavljeni boste po e-pošti prejeli link – povezavo na spletni seminar preko katere se boste priključili (pridružili) tik pred izvedbo. Vsi prejmete po e-pošti navodila za sodelovanje in udeležbo na seminarju. Sodelovanje na seminarju, kot poslušalec je enostavno za to potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

 Vljudno vabljeni!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

 

Povejte še prijateljem!

Go to Top