Loading Events

NE PREZRITE – na voljo je tudi  gradivo z delavnice.

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje – CPT Krško in izvajalca OOZ Sevnica  vas vljudno vabimo na brezplačno in zelo aktualno  spletno delavnico 

KAKO IZVAJATI ODLOK O NAČINU IZPOLNJEVANJA POGOJA PCT,

v četrtek, 23. septembra 2021, s pričetkom ob 11. uri

Vlada RS je v smeri  večje zaščite državljanov zaostrila ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. V veljavo vstopajo obsežne spremembe ukrepov, ki uvajajo pogoj PCT v  večino družbenega življenja v državi. V  torek, 14.9.2021 je Vlada RS znova sprejela  nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 147/2021)  in je pričel veljati 15.9.2021.

 V praksi je še veliko nejasnosti in vprašanj kako ukrepe sploh izvajati. Precej je  odvisno od vrste dejavnosti, načina opravljanja dela, velikosti podjetja, internih aktov delodajalcev … Dodatna tolmačenja pristojnih se pričakujejo  v tednu po 20.9.2021 zato ne zamudite dogodka.

 PROGRAM DELAVNICE: 

  1. Na splošno o Odloku
  2. Kako preverjati izpolnjevanje pogoj PCT (pri zaposlenih in uporabnikih) ?
  3. Uporaba zaščitne maske
  4. Kako organizirati testiranje zaposlenih, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT ?
  5. Obveznosti delodajalca glede varnosti in zdravja pri delu
  6. Obveznost testiranja in zavrnitev le tega s strani delavca
  7. Testiranje zaposlenih boniteta da ali ne
  8. Diskusija in vprašanja

PREDAVATELJICA:  Tamara Starič Petrovič, vodja Svetovalnega centra Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Kot svetovalka in predavateljica pokriva predvsem področji civilnega in gospodarskega prava. Poklicno pot je začela kot mlada raziskovalka in asistentka na visokošolskem zavodu, nato pa je izkušnje pridobivala v večji slovenski odvetniški družbi, kjer je svetovala in podpirala domače in tuje pravne osebe pri njihovem poslovanju v Sloveniji in EU.

DELAVNICA JE NAMENJENA malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom.

PRIJAVE:  Delavnica bo izvedena v spletni (virtualni) obliki, zato je OBVEZNA elektronska prijava preko e-pošte, ki jo pošljite na anita.pecnik@ozs.si, karmen.levak@cptkrsko.si ali mateja.jurecic@cptkrsko.si.  V njej navedite ime in priimek udeleženca/slušatelja ter naziv vašega  podjetja (obratovalnice) in kontakte.  Prijave sprejemamo do vključno torka,  21.9.2021. Trajanje delavnice 2 šolski uri.

Po prijavi boste prijavljeni na e naslov prejeli povezavo (link), preko katere se boste pridružili v spletno učilnico ter kratka navodila za prijavo in sodelovanje.  Da sodelujte kot poslušalec je enostavno. Potrebujete le računalnik in internetno povezavo.

Prijazno vabljeni k prijavi !

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 

Povejte še prijateljem!

Go to Top