Loading Events

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje vas vljudno vabimo na brezplačno delavnico

 »PRAVILNIK O DELOVNIH RAZMERJIH – IZDELAVA«,

ki bo v torek, 3. decembra 2019, od 12. do 15. ure, v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, CKŽ 67, Krško.

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo (KPOP) je z dnem 31. 12. 2018 zaradi poteka časa, za katerega je bila sklenjena, prenehala veljati. Veljala je od 16. 11. 2013, uporabljala pa se je od 1. 1. 2014 dalje. Po prenehanju veljavnosti KPOP so se določbe normativnega dela (od čl ena 19 do 81) uporabljale še 12 mesecev, torej do 31. 12. 2019. To pomeni, da vse bistvene določbe, ki so zavezovale delavce in delodajalce, veljajo še do konca leta, tudi tarifni del. Delodajalci, ki želijo pravice delavcev ohraniti na ravni, kot jih je določala KPOP (število dni letnega dopusta ipd.), morajo s 1. 1. 2020 sprejeti pravilnik o delovnih razmerjih in v njem določiti pravice iz KPOP. Poleg tega Zakon o delovnih razmerjih na več mestih napotuje na določanje pravic delavcev v internih pravilnikih (npr. dodatki za nadurno delo, dodatek za delovno dobo, višina povračila prevoza na delo in z dela, višina regres a za prehrano ipd.). Glede na to, da se bo KPOP prenehala uporabljati, nekateri delodajalci od 1. 1. 2020 ne bodo imeli več nikjer določenih višin navedenih pravic.

V ta namen organiziramo omenjeno delavnico, kjer bodo udeleženci prejeli vzorec pravilnika o delovnih razmerjih in ga bodo skozi delavnico izdelali.

VSEBINA DELAVNICE:

  1. Zakaj je dobro imeti Pravilnik o delovnih razmerjih.
  2. Sklenitev pogodbe o zaposlitvi.
  3. Pravice in obveznosti med trajanjem delovnega razmerja.
  4. Plača, povračila in drugi osebni prejemki.
  5. Vprašanja in odgovori.

Vsi prijavljeni udeleženci prejmejo gradivo (vzorec pravilnika) v e-obliki.

Delavnico bo izvedla predavateljica ga. Staša Pirkmaier, univ. dipl. pravnik. Je svetovalka – specialistka na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ima večletne izkušnje s področja in socialnega prava. Je svetovalka ter predavateljica, avtorica strokovnih člankov v reviji Obrtnik podjetnik. Sodelovala je kot strokovna pomoč pri pogajanjih za reformo trga dela 2013. Poleg omenjenega je tudi članica Komisije za ugotovitev podlage odpovedi o zaposlitvi invalidu.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se bodo na delavnico prijavili. Prijave sprejemamo v pisarni Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, na telefonu 07 49 25 343, 07 49 01 220 ali na e-naslov: janja.starc@ozs.si.

Prijave sprejemamo do 26.11.2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

VLJUDNO VABLJENI!

Povejte še prijateljem!

Go to Top